Bufety ciepłe
 
Chrust z kurczaka w sezamie
Chrust z kurczaka w sezamie
 
 
Karczek duszony w sosie własnym

Karczek duszony w sosie własnym, ziemniaki purée, kapusta zasmażana.

 
 
Kotlet De volaille

Kotlet De volaille z kurczaka, frytki, sałatka pekińska.

 
 
Kotlet schabowy
Kotlet schabowy
 
 
Łosoś z sosem czosnkowym podawany z dufinkami i bukietem warzyw
Łosoś z sosem czosnkowym podawany z dufinkami i bukietem warzyw
 
 
Marynowane polędwiczki wieprzowe

 
 
Pierś z indyka w sosie ziołowym

Pierś z indyka w sosie ziołowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty.

 
 
Pstrąg smażony w migdałach

Pstrąg smażony w migdałach, frytki, zestaw surówek.

 
 
Schab ze śliwką
Schab ze śliwką
 
 
Sola z sosem cytrynowym podawana z ziołowym puree i bukietem warzyw
Sola z sosem cytrynowym podawana z ziołowym puree i bukietem warzyw
 
 
Szaszłyki z kurczaka

Szaszłyki z kurczaka (2 szt.), ryż, zestaw surówek.

 
 
Zrazy wieprzowe w sosie myśliwskim

Zrazy wieprzowe w sosie myśliwskim, kasza, buraczki na ciepło.

 
 
Barszcz czerwony, bezmięsny (250 ml)

Barszcz czerwony na wywarze z jarzyn z aromatycznymi przyprawami.

 
 
Camembert panierowany (120 g)

Ser pleśniowy w delikatnej chrupiącej panierce.

 
 
Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym (2 szt.)

Gołąbki z jarskim farszem z kaszy gryczanej wymieszanej z pieczarkami i cebulką. Całość polana aromatycznym sosem grzybowym.

 
 
Jarskie kotlety z jajkiem i pieczarkami (110 g)

 
 
Kotlet sojowy (100 g)

Kotlety sojowe panierowane w bułce i smażone na złocisty kolor.

 
 
Łazanki z kapustą i grzybami (300 g)

Makaron łazanki z podsmażaną kapusta, z dodatkiem cebulki i grzybów.

 
 
Papryka faszerowana (300 g)

Świeża papryka faszerowana nadzieniem z ryżu, cebulki, pieczarek i krojonej papryki. Zapieczona i polana pysznym sosem.

 
 
Placki ziemniaczane solo (280 g)

Złociste i chrupiące - tradycyjne placki ziemniaczane. Podawane również z sosami.

 
 
Pomidory faszerowane z sosem (2 szt. - 300 g)

Zapiekany pomidor faszerowany ryżem z pieczarkami, cebulką i papryką, polany aromatycznym sosem.

 
 
Risotto z warzywami (280 g)

Ryż na sypko z dodatkiem zielonego groszku, marchewki oraz cebulki doprawiony do smaku curry i innymi przyprawami.

 
 
Ruloniki z ciasta naleśnikowego ze szpinakiem (3 szt. 200 g)

Ciasto naleśnikowe faszerowane nadzieniem ze szpinaku, cebulki, czosnku. Całość podsmażana na złocisty kolor.

 
 
Naleśniki z jabłkami i gałką lodów z bakaliami (300 g)

Dwa naleśniki nadziewane jabłkami podawane z lodami i bakaliami.

 
 
Sernik na ciepło z sosem truskawkowym (300 g)

Krakowski sernik na ciepło z truskawkowym sosem.

 
 
Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną (250 g)

Szarlotka tradycyjna na kruchym cieście podawana na ciepło z bitą śmietaną.

 
 
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną (300 g)

Szarlotka tradycyjna na kruchym cieście podawana na ciepło z bitą śmietaną i lodami waniliowymi.

 
 
Duffinki (150 g)

 
 
Frytki (150 g)

 
 
Kasza (200 g)

 
 
Kopytka (200 g)

 
 
Makaron (200 g)

 
 
Ryż (200 g)

 
 
Ziemniaki purée (200g)

 
 
Kopytka z masłem (280 g)

 
 
Penne z sosem pomidorowym (280 g)

Makaron rureczki z aromatycznym sosem pomidorowym i dodatkiem sera parmezan oraz pachnącej bazylii.

 
 
Pierogi ruskie (10 szt.)

 
 
Pierogi z kapustą i grzybami (10 szt.)
 
 
Pierogi z mięsem (10 szt.)
 
 
Pierogi z owocami (10 szt.)

 
 
Pierogi ze szpinakiem (10 szt.)

 
 
Spaghetti po bolońsku (300 g)

Coś dla smakoszy kuchni włoskiej. Makaron spaghetti polany sosem bolońskim
z dodatkiem sera parmezan i świeżej bazylii.

 
 
Tagliatelle ze szpinakiem i serem feta (300 g)

Barwna kompozycja makaronu wstążki z sosem szpinakowym, udekorowana kawałkami sera feta i pomidorkiem koktajlowym.

 
 
Krokieciki warzywne (60 g)

 
 
Mini gołąbki z ryżem (80 g)

 
 
Mini rolady drobiowe nadziewane pesto (50 g)

 
 
Pieczarki z suszonymi pomidorami i parmezanem
 
 
Strudel z łososia (60 g)

 
 
Szaszłyki z kurczaka (100 g)

 
 
Śliwka w boczku (40 g)

 
 
Zrazy wieprzowe faszerowane boczkiem - mini (100 g)

 
 
Barszcz czerwony - solo (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem.

 
 
Barszcz czerwony z fasolą (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem podawany z fasolą.

 
 
Barszcz czerwony z kapuśniaczkiem (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem podawany
z kapuśniaczkiem.

 
 
Barszcz czerwony z mięsnym krokietem (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem podawany z krokietem.

 
 
Barszcz czerwony z uszkami (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem podawany z uszkami.

 
 
Bigos po staropolsku (280 ml)

Tradycyjny bigos z kiszonej i białej kapusty z dodatkiem mięsa i wędlin oraz przypraw będzie z pewnością smakował wszystkim.

 
 
Bogracz (280 ml)

Udziec wołowy pokrojony w kostkę z pieczarkami w ciemnym aromatycznym sosie
z dodatkiem zacierki.

 
 
Bulion (250 ml)

Wywar z mięsa rosołowego z jarzynami posypany zieloną pietruszką.

 
 
Fasolka po bretońsku (280 ml)

Fasolka Jaś duszona z kiełbasą i boczkiem w sosie z dodatkiem przypraw i przecieru pomidorowego.

 
 
Gulasz po cygańsku (280 ml)

Danie z mięsa wieprzowego z dodatkiem papryki, pieczarek i ogórka konserwowego wszystko to zanurzone w doskonałym sosie podbitym śmietanką.

 
 
Kapuśniak staropolski z ziemniakami i boczkiem (250 ml)

Tradycyjny staropolski kapuśniak z kapusty kiszonej z kawałkami boczku, wędlin
i z ziemniakami.

 
 
Kartoflanka po chłopsku (250 ml)

Syta, z kawałkami boczku, jarzyn i ziemniaków, do smaku natka zielonej, pachnącej pietruszki.

 
 
Krem z borowików (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem z brokułów (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem z groszku zielonego (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem z pieczarek (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem z pomidorów z bazylią i łyżeczką śmietany (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem ze szparag (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krupnik z ziemniakami (250 ml)

Tradycyjny krupnik z kaszą jęczmienną i bukietem jarzyn. Zabielany śmietanką
i doprawiony do smaku wonnymi przyprawami.

 
 
Potrawka z kurczaka z bogactwem dodatków (280 ml)

Filet z kurczaka z pieczarkami z cebulką i papryką w delikatnym sosie.

 
 
Rosół z makaronem (250 ml)

Tradycyjny rosół z makaronem podawany z marchewką i zieloną pietruszką.

 
 
Zupa cebulowa z grzanką (250 ml)

Znakomita zupa z pachnącymi przyprawami i specjalnie przygotowaną cebulką z odrobiną serka topionego podawana z chrupiącą, serową grzanką.

 
 
Zupa fasolowa z makaronem (250 ml)

Fasola Jaś z wędzonym boczkiem, warzywami, makaronem i z szczyptą aromatycznych przypraw.

 
 
Zupa grochowa z grzankami (250 ml)

Na wywarze z grochu, z wędzonym boczkiem, jarzynami i pływającymi kosteczkami złocistych grzanek.

 
 
Zupa grzybowa z łazankami (250 ml)

Pachnąca zupa grzybowa z suszonych grzybków leśnych z łazankami, z dodatkiem cebulki
i zielonej pietruszki.

 
 
Zupa gulaszowa (250 ml)

Pożywna zupa z kawałkami mięsa i jarzynami z dodatkiem ostrej papryki i ziemniaków.

 
 
Zupa kalafiorowa (250 ml)

Wywar z bukietem jarzyn i różyczkami kalafiora zabielany śmietanką i posypany natką pietruszki.

 
 
Zupa koperkowa z lanym ciastem (250 ml)

Zupa ze świeżego koperku, zabielana śmietanką, z puszystym lanym ciastem.

 
 
Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml)

Orzeźwiająca zupa z ogórków kiszonych i ryżu zabielana śmietanką.

 
 
Zupa pieczarkowa z łazankami (250 ml)

Aromatyczna zupa ze świeżych pieczarek z łazankami.

 
 
Zupa pomidorowa z lanym ciastem (250 ml)

Zupa z pomidorów i koncentratu pomidorowego zabielana śmietaną i z delikatnym lanym ciastem.

 
 
Zupa ziemniaczana (250 ml)

Wywar z i pokrojonymi jarzynami, ziemniakami i boczkiem całość doprawiona do smaku.

 
 
Żurek z białą kiełbasą (250 ml)

Żurek na wywarze z białą kiełbasą, podbijany śmietaną, doprawiony wonnymi przyprawami.

 
 
Żurek z jajkiem (250 ml)

Żurek na wywarze z boczkiem, ziemniakami i jajkiem, podbijany śmietaną doprawiony wonnymi przyprawami.

 
Grupa Michalscy: Centrum Reduta | Cukiernia Michlascy | Catering Michalscy