Bufety ciepłe / Dania wegetariańskie
 
Barszcz czerwony, bezmięsny (250 ml)

Barszcz czerwony na wywarze z jarzyn z aromatycznymi przyprawami.

 
 
Camembert panierowany (120 g)

Ser pleśniowy w delikatnej chrupiącej panierce.

 
 
Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym (2 szt.)

Gołąbki z jarskim farszem z kaszy gryczanej wymieszanej z pieczarkami i cebulką. Całość polana aromatycznym sosem grzybowym.

 
 
Jarskie kotlety z jajkiem i pieczarkami (110 g)

 
 
Kotlet sojowy (100 g)

Kotlety sojowe panierowane w bułce i smażone na złocisty kolor.

 
 
Łazanki z kapustą i grzybami (300 g)

Makaron łazanki z podsmażaną kapusta, z dodatkiem cebulki i grzybów.

 
 
Papryka faszerowana (300 g)

Świeża papryka faszerowana nadzieniem z ryżu, cebulki, pieczarek i krojonej papryki. Zapieczona i polana pysznym sosem.

 
 
Placki ziemniaczane solo (280 g)

Złociste i chrupiące - tradycyjne placki ziemniaczane. Podawane również z sosami.

 
 
Pomidory faszerowane z sosem (2 szt. - 300 g)

Zapiekany pomidor faszerowany ryżem z pieczarkami, cebulką i papryką, polany aromatycznym sosem.

 
 
Risotto z warzywami (280 g)

Ryż na sypko z dodatkiem zielonego groszku, marchewki oraz cebulki doprawiony do smaku curry i innymi przyprawami.

 
 
Ruloniki z ciasta naleśnikowego ze szpinakiem (3 szt. 200 g)

Ciasto naleśnikowe faszerowane nadzieniem ze szpinaku, cebulki, czosnku. Całość podsmażana na złocisty kolor.

 
Grupa Michalscy: Centrum Reduta | Cukiernia Michlascy | Catering Michalscy