Bufety ciepłe / Zupy i dania jednogarnkowe
 
Barszcz czerwony - solo (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem.

 
 
Barszcz czerwony z fasolą (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem podawany z fasolą.

 
 
Barszcz czerwony z kapuśniaczkiem (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem podawany
z kapuśniaczkiem.

 
 
Barszcz czerwony z mięsnym krokietem (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem podawany z krokietem.

 
 
Barszcz czerwony z uszkami (250 ml)

Barszczyk czerwony z pachnącym liściem laurowym i majerankiem podawany z uszkami.

 
 
Bigos po staropolsku (280 ml)

Tradycyjny bigos z kiszonej i białej kapusty z dodatkiem mięsa i wędlin oraz przypraw będzie z pewnością smakował wszystkim.

 
 
Bogracz (280 ml)

Udziec wołowy pokrojony w kostkę z pieczarkami w ciemnym aromatycznym sosie
z dodatkiem zacierki.

 
 
Bulion (250 ml)

Wywar z mięsa rosołowego z jarzynami posypany zieloną pietruszką.

 
 
Fasolka po bretońsku (280 ml)

Fasolka Jaś duszona z kiełbasą i boczkiem w sosie z dodatkiem przypraw i przecieru pomidorowego.

 
 
Gulasz po cygańsku (280 ml)

Danie z mięsa wieprzowego z dodatkiem papryki, pieczarek i ogórka konserwowego wszystko to zanurzone w doskonałym sosie podbitym śmietanką.

 
 
Kapuśniak staropolski z ziemniakami i boczkiem (250 ml)

Tradycyjny staropolski kapuśniak z kapusty kiszonej z kawałkami boczku, wędlin
i z ziemniakami.

 
 
Kartoflanka po chłopsku (250 ml)

Syta, z kawałkami boczku, jarzyn i ziemniaków, do smaku natka zielonej, pachnącej pietruszki.

 
 
Krem z borowików (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem z brokułów (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem z groszku zielonego (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem z pieczarek (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem z pomidorów z bazylią i łyżeczką śmietany (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krem ze szparag (250 ml)

Podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

 
 
Krupnik z ziemniakami (250 ml)

Tradycyjny krupnik z kaszą jęczmienną i bukietem jarzyn. Zabielany śmietanką
i doprawiony do smaku wonnymi przyprawami.

 
 
Potrawka z kurczaka z bogactwem dodatków (280 ml)

Filet z kurczaka z pieczarkami z cebulką i papryką w delikatnym sosie.

 
 
Rosół z makaronem (250 ml)

Tradycyjny rosół z makaronem podawany z marchewką i zieloną pietruszką.

 
 
Zupa cebulowa z grzanką (250 ml)

Znakomita zupa z pachnącymi przyprawami i specjalnie przygotowaną cebulką z odrobiną serka topionego podawana z chrupiącą, serową grzanką.

 
 
Zupa fasolowa z makaronem (250 ml)

Fasola Jaś z wędzonym boczkiem, warzywami, makaronem i z szczyptą aromatycznych przypraw.

 
 
Zupa grochowa z grzankami (250 ml)

Na wywarze z grochu, z wędzonym boczkiem, jarzynami i pływającymi kosteczkami złocistych grzanek.

 
 
Zupa grzybowa z łazankami (250 ml)

Pachnąca zupa grzybowa z suszonych grzybków leśnych z łazankami, z dodatkiem cebulki
i zielonej pietruszki.

 
 
Zupa gulaszowa (250 ml)

Pożywna zupa z kawałkami mięsa i jarzynami z dodatkiem ostrej papryki i ziemniaków.

 
 
Zupa kalafiorowa (250 ml)

Wywar z bukietem jarzyn i różyczkami kalafiora zabielany śmietanką i posypany natką pietruszki.

 
 
Zupa koperkowa z lanym ciastem (250 ml)

Zupa ze świeżego koperku, zabielana śmietanką, z puszystym lanym ciastem.

 
 
Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml)

Orzeźwiająca zupa z ogórków kiszonych i ryżu zabielana śmietanką.

 
 
Zupa pieczarkowa z łazankami (250 ml)

Aromatyczna zupa ze świeżych pieczarek z łazankami.

 
 
Zupa pomidorowa z lanym ciastem (250 ml)

Zupa z pomidorów i koncentratu pomidorowego zabielana śmietaną i z delikatnym lanym ciastem.

 
 
Zupa ziemniaczana (250 ml)

Wywar z i pokrojonymi jarzynami, ziemniakami i boczkiem całość doprawiona do smaku.

 
 
Żurek z białą kiełbasą (250 ml)

Żurek na wywarze z białą kiełbasą, podbijany śmietaną, doprawiony wonnymi przyprawami.

 
 
Żurek z jajkiem (250 ml)

Żurek na wywarze z boczkiem, ziemniakami i jajkiem, podbijany śmietaną doprawiony wonnymi przyprawami.

 
Grupa Michalscy: Centrum Reduta | Cukiernia Michlascy | Catering Michalscy